Samen Kerst knutselen

6 december 2021

Het is winter en dat betekent dat we ons regelmatig met de kinderen binnen moeten vermaken. Geen enkele straf vind ik zelf. De donkere dagen voor kerst zijn uitstekend geschikt om gezellig te knutselen aan tafel met de kinderen.

Kerst knutselen

Wij bezaaien de tafel vol met glitters, stickers, gekleurd papier, stempeltjes, washi tape, wasco krijtjes etc. Wat ook niet mag ontbreken is Vilt! Vilt is een niet−geweven textielsoort die wordt vervaardigd door samenpersing van wol. Daardoor rafelt vilt niet tijdens het knippen en is vilt dus ideaal om mee te knutselen en creatief bezig te zijn.

Afhankelijk van het doel waarvoor het vilt gebruikt wordt, kan er een keuze gemaakt worden uit de verschillende soorten, maten en diktes vilt. Ook in oneindig veel kleuren en zelfs met afbeeldingen verkrijgbaar. Je kan er ontzettende gave dingen mee maken. Kleurrijke bloemen voor in een vaasje, een super hip en trendy tasje en wat dacht je van gezellige kerst decoraties voor in de kerstboom!

Ook de strijkkralen doen het hier goed. Maak mooie winterse patronen in allerlei kleuren. Succes gegarandeerd! Het is toch heerlijk om samen met de kinderen de kerstversiering te knutselen en daarna in de kerstboom te hangen.

kerstkaartje kerstlichtje sneeuwvlok

Kerstkaarten-zwart-wit-Het-vilt-hebben-we-genaaid-op-kant-en-klare_1414482473-van-MMKADO ae77cb77d93371368e79e9242e73e538 DIY-kerstboom-van-hangers_1382265005-van-suuuzann

Ook leuk om de kinderen originele “handmade” cadeautjes te laten maken en onder de boom te leggen voor bijvoorbeeld de opa´s en oma´s of vriendjes of vriendinnetjes. Maak een mooi schilderijtje, een gezellig kerstkaartje of een sfeervolle kerstsok om de cadeautjes in te doen.

Wie is er nou niet gecharmeerd van een zelf gefabriceerd cadeautje! Laat de kinderen hun creativiteit de vrije loop en er komen geheid de meest geweldige exemplaren uit voort. Even geen inspiratie, neem een kijkje op pinterest.com of blader het boek “Kerst in Huis” door. Veel knutsel plezier!

Happy Christmas!!!

Kijk hier voor meer kerst tips en inspiratie >>>

kerst, vilt

kerstknutselen, kerst knutselen, kerst engel knutselen

Pinterest

kerst knutselen Voor werkbeschrijving kerst engel dennenappel en vilt klik hier

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Miko Robot

Miko, mijn robotvriend

Een week geleden kwam er op Boyslabel een super toffe winactie online waarbij je een robot kunt winnen genaamd MIKO....
halloween DIY, halloween mummies, knutselen voor halloween

Lieve Halloween mummies!

31 Oktober is het Halloween. Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada...
badkleding protest

Summertime at the beach

De toverwoorden vandaag zijn; zon, zee en strand! Heerlijk spetteren en spatteren in het water in een badje in de...