Keer op Keer Kids

1 december 2022

Al van vroeger uit zijn wij beide opgegroeid met (bord)spellen. We vinden het nu allebei nog steeds erg gezellig om er een spelletje bij te pakken, samen of met vrienden en vinden het ook leuk om dit over te brengen naar onze meiden. Met regelmaat pakken we er dus een spelletje bij en dit wisselt zich af met een bordspel of bijvoorbeeld snelle kaart of dobbel spelletjes.

Vandaag laten we jullie het leuke kinder spel Keer op Keer Kids zien. Dit spel is te spelen vanaf ongeveer 5 jaar en voor 2 tot 4 spelers. In de doos zitten een blok scoreblaadjes, 4 potloden, 3 kleurendobbelstenen en de spelregels.

Speluitleg keer op keer kids

Keer op keer kids gaat als volgt. De speler die begint mag als eerste gooien met de 3 dobbelstenen. Daarop kiest hij 1 dobbelsteen uit die hij/zij zelf wil gebruiken in deze beurt. De andere 2 dobbelstenen zijn voor de overige spelers, zij kiezen hier 1 steen van en gebruiken deze. Het resultaat van je dobbelsteen kruis je af op je scoreblad. En zo volgt de volgende speler.

Iedereen begint te kruisen vanaf het startveld. Dit is het veld wat precies in het midden naar beneden loopt (die met een ster erin). Vanaf daar kun je steeds verder naar de zijkanten kruizen maar je volgende veld moet altijd aansluiten op tenminste 1 kruis wat er al stond ( LET OP: aanraking met alleen de hoeken telt niet, het betreft een vlakke kant). Bij een beurt kruis je dus een heel vak van de gekozen kleur weg.

Kameleon als joker

De dobbelsteen bevat ook paarse kruizen, deze kun je in een ronde ook kiezen. Hiervoor streep je geen veld af maar een uitroepteken. Bij 2x een uitroepteken krijg je een kameleon en deze dient als joker. Na de 2e paarse kruis mag je dus een speelveld naar keuze aankruisen, wel moet dit vak aan een ster of ander afgekruist veld liggen.

Het is uiteindelijk de bedoeling dat je zoveel mogelijk rijen gaat sluiten en wanneer van boven naar beneden alle vakjes in een rij afgestreept zijn dan verdien je punten. Ben je de eerste die een bepaalde rij sluit dan mag je van deze rij de bezoeker bovenin omcirkelen en de voederemmers onder de rij. Heeft iemand anders deze rij al gesloten dan krijg je alleen de voederemmers.

Wie is de winnaar?

Extra punten kun je verdienen wanneer je alle vakjes van 1 kleur hebt kunnen afkruisen. Wanneer dit gelukt is mag je naast de desbetreffende kleur onderin op het scoreblad de twee voedervelden afkruisen. Als een speler twee kleuren volledig afsluit is het spel afgelopen. Dan worden alle cirkels die je hebt mogen zetten op het speelveld bij elkaar opgeteld, degene met de meeste cirkels heeft gewonnen.

Dit is echt een super leuk en makkelijk spel om met de kids te spelen. Ik of mijn man helpt onze jongste dochter van 4, de andere kunnen het al voor zich zelf spelen. Een fijn compact en snel spelletje om op de druilerige dagen uit de kast te pakken. Vanwege de kleine verpakking is dit ook een ideaal spel om mee te nemen, past met gemak in de tas!

Liefs Kim

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-4

Disney Lorcana Trading Card Game

Het verzamelkaartspel Disney Lorcana: The First Chapter wordt in 2023 gelanceerd. Een dappere keuze van de makers, aangezien Magic: The Gathering en...
subway surfers spel

Subway Surfers het bekende spel van de app!

Ervaar de legendarische app nu als bordspel bij jou thuis aan tafel! Daag elkaar uit met de favoriete personages uit...
3,2,1...Go! Challenge Puzzel

3,2,1… GO! Challenge – Puzzel spel

Als je snel bent en goed kijkt, maak je als eerste de puzzel van je afbeelding af! Zoek de zes...