hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs Juffrouw Mama, thuis lesgeven, mama als juffrouw, mama juf

Published on april 10th, 2020 | by Kim

0

Juffrouw Mama

We zijn inmiddels alweer een aantal weken op weg in deze corona toestand! De dagen lijken weken te duren en de weken maanden… Veel mensen werken tot ze erbij neer vallen om alles en iedereen te helpen en andere zoals ik zitten thuis. De kinderen krijgen het werk van school thuis aangeboden en de meeste ouders nemen de taak van meester/juf voorlopig op zich.

Juffrouw mama

De eerste week was het vooral nog grappig en leuk dat mama nu ook juffrouw was. Het huiswerk viel nog reuze mee en in een uurtje of 2 per dag hadden ze grotendeels hun werkjes al af. De rest van de dag was het dan ook lekker buiten spelen en halleluja wat hebben we een geluk met dit weer! We zitten nu al weken thuis en het huiswerk liegt er niet om. Ik moet bekennen dat ik het als juffrouw best wel pittig vind en dan heb ik nog maar drie kinderen hier aan tafel zitten en godzijdank geen hele klas!

Angst voor het Coronavirus >>

Werken volgens schema

Voor nu hebben we een prima schema kunnen opbouwen waar we allemaal lekker op lopen. We beginnen de dag met een ontbijtje rond de klok van 8.00. Daarna beginnen we aan het huiswerk tot ongeveer 10.00. De kids kunnen dan even lekker buiten ravotten en ik maak een bordje fruit klaar, tijd voor een picknick in de tent. Om 11.00  terug naar binnen voor het huiswerk, met Fay neem ik alvast de rekentaak van die dag door zodat ze die om 13.00 kan maken. Boterhammen eten we samen met papa die altijd om 12.00 thuis komt eten. Dan leg ik de jongste in haar bed en kan Fay haar laatste taken rustig afronden. De rest van de middag word er lekker buiten gespeeld of in de speelkamer gekeuveld, ook gaan we geregeld met de fiets een blokje om. ’S Avonds voor het slapen leest Fay nog in haar leesboekje en lezen we de jongste twee voor.

De hele week hetzelfde …

De dagen lopen zo’n beetje de hele week hetzelfde en langzaam kruip ik tegen de muren omhoog. Mijn kapsalon heb ik moeten sluiten, mijn plekje waar ik drie dagen per week even afstand neem van het moederschap. En begrijp me niet verkeerd hoor ik houd mega veel van mijn kinderen maar die tijd met andere mensen en even ‘andere klets’ is voor mij gewoon de perfecte combinatie om een leukere moeder te zijn. Maar het is nu even niet anders en ik ben ook zeker niet de enige in deze situatie, laten we vooral hopen dat we er snel allemaal gezond doorheen mogen komen. Tot die tijd vul ik mijn dagen als Juffrouw Mama.

Liefs Kim
Comments are closed.

Back to Top ↑