Momzilla! Ik houd niet van rotzooi…

8 maart 2020

Even lekker op de koffie, zo gezegd zo gedaan, althans dat zou je zeggen. Maar ik, ik word altijd een beetje panisch van bezoekjes. Ik kan heel slecht tegen rommel en nog veel erger word het wanneer ze mijn keuken en kamer bij de speelkamer betrekken. Het is gewoon een enorm vervelende eigenschap van mij en ik wou dat ik het gewoon allemaal wat makkelijker los kon laten maar ik loop continue op mijn stoel te wippen wanneer ik gestommel en gerommel hoor in de speelkamer waarvan ik denk is dat nou allemaal nodig met zoveel kabaal en zoveel rotzooi!

Liever uit dan thuis

Wanneer het dan op zo’n koffie momentje aankomt spreek ik ook liever niet bij mij thuis af maar bij een ander. Niet dat ik het dan allemaal maar prima vind dat mijn kids daar een bende gaan maken, maar dan zit ik rustiger wanneer er niet aan mijn regels gehouden hoeft te worden maar aan die van andere. Ik heb namelijk nogal een lijst met regeltjes wat spelen betreft en mijn kinderen weten dat donders goed maar andere kinderen (en vooral moeders) vinden het blijkbaar best lastig om mijn regels te volgen hier in huis. En nog erger, ik snap het eigenlijk ook wel maar ik kan die knop zo moeilijk omzetten!

Regels!

Nu zul je denken hoezo regels tijdens het spelen? Ja er zijn hier wel wat regels, noem me een zeikerd of niet maar ik hou gewoon niet van chaos en dat betekent dat hier nooit alle kasten zomaar uitgeplunderd worden. Wanneer je klaar bent met iets spelen dan ruim je dat eerst op voordat je het volgende pakt. Niet dat ze niet tegelijk met de poppen en het keukentje mogen spelen hoor, ik snap dat ze ook heus wel eens een lekkere maaltijd voor hun poppetjes willen koken maar wanneer er dan naar de duplo of knutselspullen gegrepen word ruimen we wel eerst de poppen en keuken op. Hier erger ik me dan ook gigantisch aan wanneer andere kinderen de ene na de andere kast gewoon leegtrekken en dan het speelgoed de ruimte in gooien in plaats van te gebruiken.

rotzooi, rotzooi in huis, spelen met kabaal, kinderen, opvoeding, ik kan niet tegen rotzooi

Niet gooien met speelgoed

Sowieso word hier niet met speelgoed gegooid, dat doen onze meiden eigenlijk nauwelijks maar als ik dan zie hoe andere met ons speelgoed omgaan word ik daar een beetje onpasselijk van. Wij zijn ook niet echt van de prullaria maar hebben gewoon degelijk (dus vaak ook wat duurder) speelgoed staan en ik vind dat ze daar dan ook netjes mee kunnen spelen, ik krijg gewoon buikpijn als ik het zo met geweld naar de vloer zie gaan vaak ook nog expres omdat ze even hun zin niet krijgen!

Wat je absoluut weten moet als meisjesmama >>

Eten en drinken aan tafel

Zo word er bij ons ook niet gedronken en gegeten in de speelkamer, dat doen we in de keuken aan tafel. Wat ik dan heel vervelend vind is dat ik andere kinderen gewoon hun drinkbeker in de speelkamer aangereikt zie krijgen en wanneer ik dan zeg dat ik dat in de keuken wil hebben, kijken ze me met zo’n rare blik aan. Ook de handen worden na het eten gewassen en andere zie ik zo met plak of natte handen terug de speelkamer ingestuurd worden. Allemaal kleine dingetjes maar als ik alles dan in één bezoekje voor m’n neus zie afspelen ben ik daarna bloed chagrijnig.

En dan hebben we nog niet gesproken over alle bekers drinken die omgaan tijdens een koffie bezoekje. Gewoon omdat de kinderen de halve tijd over de tafel gedrapeerd liggen, bij ons zitten we  gewoon op de stoel en niet op tafel maar ook dat lijkt een heel onlogische regel.

Ben ik nou een zeikerd?

Ben ik nou zo’n zeikerd? Houd jij ook niet van rotzooi in jouw huis? Zijn hier meer vaders/moeders die zich hierin kunnen vinden? Ik hoor het graag!

Liefs Kim

Lees ook: Moeders zijn strenger dan vaders >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...
144

4 niet te missen items voor je kleine keukenprinses

Een kleine keukenprinses in huis? Dan wil je natuurlijk dat ze alles heeft om haar kookkunsten te kunnen laten zien!...
pexels-reneasmussen-2504952-1

Perfect geknipt haar voor jou

Heb je ooit de wens gehad dat je haar er elke dag perfect uitziet? Nou, je bent niet de enige!...