Haren vlechten bij je dochter – hoe doe je dat?

13 augustus 2021

Prachtig al die meisjes met (half) lange haren maar ook best bewerkelijk om het gezond en mooi te houden. Ook zul je merken dat lang haar sneller in de knoop gaat en een goede borstel een echte must is. Ik laat jullie een paar simpele creaties met haren vlechten zien, die voor iedere vader of moeder te maken zijn.

Haren vlechten bij je kind

Met drie meiden ben ik ’s ochtends altijd in de weer met stiekjes, klemmetjes en haarspeldjes. Als kapster is dat natuurlijk niet zo moeilijk maar niet voor iedereen is het weggelegd om wat leuks van het haar te maken. Maar haren vlechten bij je kind is zo gedaan. Even oefenen en ook jij kunt dit.

De gewone vlecht

Je kamt het haar achter over en neemt onder in de nek 3 gelijke strengen. Nu neem je om de beurt van de buitenkant het haar over de middelste naar binnen. Ze vlecht je tot onderin en zet het vast met een stiekje. 

haren vlechten voorbeelden, haren invlechten voorbeelden, meisjeskapsels, haren vlechten bij kind

Dit kun je ook doen door het haar in een scheiding van voor naar achteren te maken en dan van elke partij een vlechtje te maken, zo heb je twee vlechtjes.

haren vlechten voorbeelden, haren invlechten voorbeelden, meisjeskapsels, haren vlechten bij kind

En je kunt ook nog een deel van het haar vlechten en de onderkant bijvoorbeeld los laten hangen. De handeling blijft vervolgens hetzelfde alleen ligt het vlechtje dan bovenop het losse haar.

haren vlechten voorbeelden, haren invlechten voorbeelden, meisjeskapsels, haren vlechten bij kind

De staart vlecht

Voor deze variant pak je eerst het haar in een staart op de plek van het hoofd waar jij wilt. Daarna vlechtje de staart en klaar!

staart vlecht, staart met vlecht, haarmode meisjes, haartrend meisjes

De invlecht en opvlecht

De invlecht is de moeilijkere variant van de gewone vlecht en vergt wel wat oefening, vooral bij gladde haren. Hierbij begin je met een halve afdeling op het hoofd, deze verdeel je weer in drie strengen zoals bij de gewone vlecht. De eerste slag maak je zoals een gewone vlecht en vervolgens pak je bij iedere volgende overslag een nieuw loshangend plukje van de zijkant erbij. Je kunt er voor kiezen om het heel strak te vlechten (dit lukt beter als het haar een beetje vochtig is) of voor lekker los en nonchalant.

haar invlecht, haar opvlecht

De opvlecht is precies hetzelfde alleen pak je nu niet de plukken over elkaar heen maar onder elkaar door, ook deze vergt even wat oefening.

haar opvlecht, haaropvlechten hoe doe je dat? haaropvlecht voorbeeld

Ook deze vlechten kun je met de helft van het haar doen en dan de rest los laten hangen. Vlecht voor de afwisseling eens naar een zijkant.

haren vlechten voorbeelden, haren invlechten voorbeelden, meisjeskapsels, haren vlechten bij kind

De visgraad vlecht

Klinkt moeilijk maar is heel makkelijk. Deze maak je wederom met maar 2 strengen. Verdeel het haar dus in twee gelijke delen. Pak nu een klein plukje uit je linker streng en haal deze over de pluk naar de rechterkant, doe hetzelfde met de rechterkant naar links en zo door tot onderin.

visgraad vlecht, haarvlechten, haren vlechten voorbeelden, haren invlechten voorbeelden, meisjeskapsels, haren vlechten bij kind

Dit waren een aantal haar vlecht technieken. Binnenkort laten we weer wat andere leuke haar creaties en meisjeskapsels zien.

Liefs Kim

LEES OOK:

haren vlechten bij kind, vlecht, meisjeskapsels, meisjesharen, voorbeeld haren invlechten

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

leren haren invlechten

Leren haren invlechten

Deze zomer zie ik ze overal … meisjes met prachtige vlechten. Mooi ingevlochten, een festival look met vlechten, vissengraat vlecht,...
Haar invlechten, meisjes kapsels

Haar invlechten hoe doe je dat?

Haar invlechten is niet moeilijk als je het eenmaal doorhebt hoe het werkt. En dat is nou vaak het probleem....