Haartips en weetjes voor Girls!

13 januari 2020

Met meiden in huis kun je uren druk zijn met hun haren. Haren invlechten, opvlechten, krullen of juist geen krullen, kleuren of liever naturel. Maar een ding blijft: je moet alle haren goed onderhouden en verzorgen. Hierbij wat handige haartips en weetjes.

Handige haartips en weetjes voor Girls!

– Was het haar van je kind niet iedere dag, daar droogt het van uit waardoor je sneller klitten in het haar krijgt. Om de dag of twee dagen is genoeg.

– Heb je veel last van klitten of droog haar, gebruik dan na het wassen een conditioner (geen crème-spoeling!!) Doe dit op handdoek droog haar (en alleen in de punten, op de aanzet kan het vet worden) voor een betere inwerking. Je zult zien dat na het uitspoelen het haar zachter en verzorgder aanvoelt.

– Heb je lang haar en ’s ochtends veel last van klitten, borstel je haar door voordat je naar bed gaat en draag het in een losse vlecht. Geen strakke staart of knot, daardoor breekt het haar juist sneller. Je zou ook een klein beetje serum in de punten kunnen aanbrengen voor voeding en zachtheid.

– Gebruik met het uitborstelen een leave-in conditioner om het kammen makkelijker te maken. Deze spray je over het haar en hoef je niet uit te spoelen. Gebruik absoluut geen antiklit spray, deze bevatten heel veel siliconen waardoor je als het ware een laagje om je haren (en zelfs huid) legt. Hier kun je veel jeuk en schilfers van krijgen.

– Ga je veel zwemmen? Doe voor het zwemmen een beetje conditioner door het haar en draag je haar tijdens het zwemmen in een vlecht, dit zorgt voor minder klitten.

– Gebruik bij meiden met lang haar af en toe eens een maskertje, het haar in de lengte en punten zit al jaren aan je hoofd, dus deze hebben wat vaker een goede verzorging nodig. ( let op! Alleen in de punten, op de aanzet kan het vet worden)

Bekijk hier leuke meisjes kapsels >>

Meer haartips

– Borstel je haar meerdere keren per dag, bijv iedere ochtend en avond. Je stimuleert dan de doorbloeding voor een gezondere haar en natuurlijk voor minder klitten.

– Laat je haar regelmatig een puntje knippen, hierdoor blijft je haar gezond. Ook bij meiden met lang haar is dat heel belangrijk. 1x per 3 maanden is een mooi gemiddelde om het haar ook lang te houden.

– Wist je dat; je haar gemiddeld 1cm per maand groeit.

– Wist je dat; je bij kauwgom in het haar, de kauwgom verwijderd door er pindakaas overheen te smeren. Zorg wel dat de rest van het haar even aan de kant is en daarna goed wassen.

– Wist je dat; als je je haar borstelt, je het beste onderin de punten kunt beginnen en zo langzaam naar boven toe werken. Anders trek je heel het haar stuk.

– Wist je dat; je haar NIET sneller groeit als je het vaker laat knippen.

– Wist je dat; hoofdluis niet alleen op de basisscholen voor komt, middelbare scholieren en volwassenen hebben er ook regelmatig mee te kampen.

– Wist je dat je het haar beter droog kunt borstelen dan wanneer het nat is. Nat haar is veel breekbaarder.

 

Bekijk hier stoere jongenskapsels >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...