Gaatjes in de oren en de eeuwige strijd

7 oktober 2018

Een paar maandjes geleden toen onze middelste spruit bijna jarig was liepen we een juwelierszaak binnen. We hadden een afspraak staan om gaatjes in de oren schieten voor een paar oorbelletjes. Samen met mijn zus (ze gaf dit als cadeau voor de verjaardag) en onze kinderen liepen we de deur binnen. Op mijn arm hing Vie in de maxicosi, toen 6 maandjes oud. We moesten binnen even wachten en de dames schoten de speelhoek in. Even later komt een dame onze kant in en zei ‘zo voor deze dame een paar oorbelletjes’? Nou echt ik kreeg zowat een hart verzakking! Ik stamelde dat de afspraak toch echt stond voor onze dochter van bijna 3 en niet voor deze BABY!

Gaatjes in de oren laten schieten bij Jez

Nadat onze Jez uit de speelhoek geplukt was en wij aan een tafel plaats genomen hadden, zette de vrouw alles klaar. De oorbelletjes zouden tegelijk gezet worden en Jez had er enorm veel zin in. Ze had er al zo lang naar uitgekeken en wilde dit zo graag maar van mij mocht ze het pas met haar derde verjaardag net als haar grote zus. Ze nam plaats op mijn schoot en in twee seconden zaten de oorbelletjes er al in. Jez liet een paar traantjes maar was al snel weer in orde, helemaal trots op haar nieuwe aanwinst.

gaatjes in de oren, meisjesoorbellen, gaatjes schieten

Ook baby’s al aan de oorbellen?

Om toch nog even terug te komen bij het feit dat ze al gaatjes in de oren schieten bij baby’s, vroeg ik aan de vrouw of dat ze een leeftijd hanteren bij hun in de zaak. Daarop antwoordde zij dat ze lichtelijk blij was dat ik niet voor de jongste binnen kwam, ze vond dat altijd zo zielig bij die kleintjes. Dan vraag ik me af, waarom doe je het dan als zaak zijnde?! Kijk ieder zijn eigen ding hoor, er zijn genoeg culturen waar het traditie is om op hele jonge leeftijd al oorbellen te laten zetten maar hier gaat die vlieger echt niet op!

Vanaf welke leeftijd mogen jullie meiden gaatjes in de oren?

Waarom hier bij de leeftijd van 3. Ik heb altijd gezegd, op het moment dat ze er zelf naar gaan vragen mogen ze van mij oorbellen. Jez vroeg er al wat eerder naar dan Fay en toen hebben we gezegd dat ze net als Fay bij haar 3e verjaardag ook oorbellen zou mogen, mooie leeftijd vonden wij. Er zullen heus wel mensen zijn die 3 ook nog te jong vinden of mensen die 12 nog te jong vinden. Prima ieder zijn eigen keus. Nu alleen onze jongste nog als ze überhaupt ooit oorbellen wil.

gaatjes in de oren, meisjesoorbellen, gaatjes schieten

Leuke hebbedingen voor hippe meisjes >>

Super leuke unicorn slaapkamer accessoires >>

Nog meer om over steggelen. Kinderen en snoepen >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...