Fotoboeken drama

1 maart 2021

Foto’s maken van je kinderen, wie doet dat nu niet graag? Mooie momenten als herinnering vast leggen voor later. Maar wat doe je met al die foto’s? Laat je ze allemaal op je telefoon staan of zet je ze in mapjes op je computer of een harde schijf? Of ben jij de creatieve moeder die ieder jaar netjes een fotoboek in elkaar flanst?

HOE MAAK JE EEN MOOIE FOTOBOEK

Ieder jaar een nieuw fotoboek

Ik ben zo’n moeder die ieder jaar dus een heel boek maakt met foto’s. Na een selectie waarin de foto’s eerst goed gekeurd worden om te kijken wat echt fotoboek materiaal is en alles in de juiste mappen (op maand) geplaatst is, ga ik aan de slag. Alleen al dat sorteren van die honderden foto’s kost me bergen tijd en dat keer 3 want natuurlijk wil ik voor alle drie de meiden de boeken bijhouden.

fotoboek, fotoalbum, ieder jaar een nieuw fotoboek maken, fotoboek maken, herinneringen bewaren, foto's, foto's maken van je kinderen

Laptop crash: weg foto’s

Nu had ik de laatste tijd weer even wat tijd over en na mijn laptop crash heeft, godzijdank, mijn zwager het grootste gedeelte van de fotos van 2018 en 2019 terug kunnen krijgen en met de foto’s die ik kreeg van mijn moeder en zussen heb ik het andere missende gedeelte weer op kunnen vullen. Tijd om de boeken van Vie eens te gaan maken. Dat was er na al die tijd dus nog niet van gekomen en beter doe je dat meteen in januari van het jaar daar voor want dan is alles nog vers in je geheugen maar goed nu had ik dus pas de tijd ervoor.

Vakantieboekjes

Ik maakte de boeken van Vie van 2018 en 2019 en het vakantie boekje van 2020. Nu rest mij 2020 van alle drie de meiden nog en gelukkig heb ik die foto’s allemaal al standaard in mijn telefoon op mappen gesorteerd dus dat scheelde een heleboel werk. Ook wis ik meteen de foto’s die het net niet zijn en dat scheelt weer selecteren.

2020 en 2021 samen!

Nu zit ik er alleen aan te denken om na 2020, dus dadelijk van 2021 gewoon 1 gezamenlijk familie boek te maken. Dat scheelt en heleboel werk maar ergens voelt het niet goed dat ik dan voor Fay 9 boeken heb en voor de andere twee een stuk minder. Zit waarschijnlijk gewoon tussen mijn oren maar ik ben wel eens benieuwd hoe jullie dat doen met de foto’s van jullie kids?

Liefs Kim

fotoboek, fotoalbum, ieder jaar een nieuw fotoboek maken, fotoboek maken, herinneringen bewaren, foto's maken van je kinderen, foto's

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

gezinsetentje

Bereid samen een heerlijke gezinsmaaltijd

Zijn jullie als ouders in de week vaak druk bezig met werken? En lukt het daarom niet altijd om samen...
verplichtingen tijdens feestdagen

De feestdagen zijn geen (kerst)bal aan!

Het is weer zo ver. De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat brengt weer heel veel drukte...
kinderfoto's bewaren, happy memories

Happy memories!

Elke ouder vind het leuk om bepaalde momenten of fases van zijn of haar kind op foto vast te leggen....