Een volledige dag uit naar Westfield the Mall of The Netherlands

27 augustus 2022

Shop till you drop! Dat is iets wat ik graag doe met mijn dochter. Lekker winkelen, nieuwe zaakjes ontdekken, even ergens wat drinken en vooral weer doorgaan! Een supermall zoals in Dubai of Amerika leek mij altijd wel gaaf om naar toe te gaan helaas hadden we dat niet in Nederland. Sinds kort hebben wij in het Westland nu ons eigen super mall. Ik neem jullie mee op een shopping experience naar  Westfield the Mall of The Netherlands en leg je alles uit over bereikbaarheid, parkeren en wat je hier allemaal kan doen.

“ the Mall of The Netherlands is een volledige overdekte beleving met veel winkels, leuke eettentjes een megabioscoop én zelfs een museum. Dit is geen dagje shoppen maar een dag uit!  “

Bekijk hier andere dagjes uit met de kids

The Mall of the Netherlands

 In Leidschendam (Tussen Den haag en Voorburg) is de afgelopen jaar een ouder winkelcentrum omgebouwd tot een geheel nieuw winkelcentrum. Bijna driehonderd winkels en met 116.000 m2 aan vloeroppervlakte (dat zijn meer dan 23 voetbalvelden!), dan weet je dat je wel een leuke winkel moet tegen komen. Maar the Mall of The Netherlands heeft veel meer dan dat. Waar kan je winkelen met en bioscoop, gamehal of foodcourt? Hier is shoppen een belevenis geworden.

Bereikbaarheid

Op het nieuws heb je vast wel eens gehoord van de files bij the Mall of The Netherlands. Regelmatig staat het vast bij de A4 en in de tunnel. Ik was dus wel een beetje huiverig om te gaan. A) ik heb een hekel aan file en B) eigenlijk ook aan het openbaar vervoer.  Op een drukke dag komen er 40.000 bezoekers naar the Mall of The Netherlands, er zijn 4000 gratis parkeer plaatsen. Deze rekensom hoef ik jullie niet mee te helpen toch. Hoe kom je dan wel goed in het winkelcentrum? De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk het OV. Het openbaar vervoer is goed ingedeeld en je kan met tram 2, 6 of 19 er goed komen. Ook kan je parkeren in Leidscheveen en bij castellum parkeren en met de tram 19 te reizen. Of kom flink voor openingstijd. De mooie grote supermarkten zijn vaak al open en kan je daar even in rondstruinen. Een andere tip is om niet in het weekend te gaan maar doordeweeks. Wij waren er in de zomervakantie maar erg vroeg zodat het nog rustig was. Achteraf was ik was hier erg blij om, want toen wij `s middags weggingen kon je over de koppen lopen.

‘Gratis parkeren, overal toiletten en een super schoon winkelcentrum dat is niet iets wat je Nederland eerder hebt gezien’

De winkels

Er is echt voor ieder wat wils. Je hebt uiteraard de grote ketens zoals ZARA, Bershka en HM maar ook een prachtige HM home, een Skins cosmetics, DENON, Fabienne Chapot, Sissyboy  en een heuse nijntje winkel. In iedere winkel is echt alles er aan gedaan om je een fijn gevoel te geven, zo zien de winkels er stuk voor stuk prachtig uit. daarnaast zie je veel grotere zaken (de zogeheten flagshipsstores). Het winkelcentrum heeft een open gevoel door de hoge plafonds en het gebruik van lichte kleuren. In de gangpaden zie je eettentjes. Wafels, luxe chocola bubbletea, keuzes keuzes keuzes! Het winkelcentrum is opgedeeld in een soort zones, zo is er the gallery waar je wat meer boetiek stijl winkels kunt vinden en is er een foodcourt waar veel horeca is verzameld. Alhoewel ik dat als klant niet specifiek door had. Uiteindelijk kom je binnen en ga je gewoon naar de eerste winkel. Er zijn overal zuilen met plattegronden en er is een app te downloaden zodat je een zaak kan opzoeken. Ook staat er een goede bewegwijzering in the Mall of The Netherlands.

“De combinatie tussen grote winkelketens en lifestyle boetieks in allemaal in een mooi jasje maken dat wij nog eens terugkomen “

De extra`s

Een Peppa pig playground waar de kinderen kunnen spelen, ook is er een soort speelland (hoge ikea vibes) waar je je kind tegen betaling kan laten spelen. Ook zijn er talloze (schone! Gratis!) toiletten. Met warm water kranen om je handen te wassen, iets wat ik in het buitenland vaak zie maar in Nederland nooit) en zijn er kluisjes om je tassen te bewaren. Er zijn zelfs gekoelde kluisjes voor je boodschappen. Er is een mega bioscoop in de mall en yousuem (een selfie museum) Zo kan je echt met het hele gezin hier een dag uit beleven!

Conclusie

Wij vonden het erg leuk in the Mall of The Netherlands. Zo groot, wij waren ook gesloopt na al het geslenter. Het live shoppen is een beleving geworden en precies wat je niet ervaart als je via het internet winkelt. Het nadeel is dat het erg druk in de middag kan zijn. Een idee is dat je pas om 16.00 uur gaat winkelen omdat de winkels iedere dag tot 20.00 uur open zijn. Het grote verschil met Hoog Catharijne in Utrecht is dat dit nog groter voelt ondanks dat Utrecht ongeveer even groot is en een tik meer beleving heeft. Eigenlijk is the Mall of the Netherlands een must visit. En is shoppen minder je ding is er voldoende te beleven!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Shopping Guide

Shopping guide! De leukste acties en kortingen

Ben jij ook altijd op zoek naar de leukste acties en de hoogste kortingen. Hier in de shopping guide delen...
winactie oçhill winnen win actie (2)

Filmtip – Trolls 3 in harmonie

Na twee films lang hechte vriendschap en eindeloos geflirt zijn Poppy en Branch nu eindelijk officieel een stelletje (#broppy)! Als...
Disneyland Parijs

Een magisch uitje naar Disneyland Parijs

Carnaval stond weer voor de deur en net als andere jaren kozen wij er voor om ook dit jaar er...