Dobble, een razendsnel spel!

21 oktober 2022

Al van vroeger uit zijn wij beide opgegroeid met (bord)spellen. We vinden het nu allebei nog steeds erg gezellig om er een spelletje bij te pakken, samen of met vrienden en vinden het ook leuk om dit over te brengen naar onze meiden. Met regelmaat pakken we er dus een spelletje bij en dit wisselt zich af met een bordspel of bijvoorbeeld snelle kaart of dobbel spelletjes.

Vandaag laten we jullie het spel Dobble zien. Een razendsnel spel waarin je je blind staart op plaatjes en kleur. Het blikje bevat 55 kaarten en een spelbeschrijving. Het spel is voor 6 jaar en ouder ( ons dametje van 4 is ook helemaal weg van dit spel) en voor 2 tot 8 spelers

Een razendsnel spel

Bij Dobble draait het erom dat je dus als eerste de identieke plaatjes vind. Iedereen krijgt 1 kaartje dat open voor je op tafel komt te liggen, de rest ligt op een stapel in het midden van alle spelers. Elk kaartje bevat 8 symbolen en slechts 1 is er hetzelfde, heb jij hem gevonden dan roep je razendsnel de naam van het symbool, roep je met tweeën te gelijk dan is degene die hem als snelste pakt de winnaar van het kaartje. Als alle kaartjes geraden zijn is degene met de meeste kaartjes de winnaar.

Dit is slechts één variant want er zijn wel vijf verschillende mini-spelletjes te spelen met desbetreffende kaarten. Deze staan allemaal uitgelegd in de spelbeschrijving. Van Dobble heb je meerdere varianten te koop. Zo is er bijvoorbeeld dobbel kids, een dobbel 360 kaartspel, een boerderij editie en zelfs een prinsessen variant. Voor de Harry potter fans kun je een speciale HP editie aanschaffen. Keuze genoeg dus!

Dobble voor jong en oud

Wij vinden dit echt een reuze leuk spel en zelfs de jongste van 4 vind het helemaal geweldig om te spelen. Het is in principe een makkelijk spel maar omdat je je op een gegeven moment focust op kleur kijk je soms compleet naast het identieke plaatje. Dit maakt het spel uitdagend! Ideaal is het blikje wat je met gemak overal mee naar toe neemt. Altijd een leuk spelletje bij de hand.

Liefs Kim

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-4

Disney Lorcana Trading Card Game

Het verzamelkaartspel Disney Lorcana: The First Chapter wordt in 2023 gelanceerd. Een dappere keuze van de makers, aangezien Magic: The Gathering en...
3,2,1...Go! Challenge Puzzel

3,2,1… GO! Challenge – Puzzel spel

Als je snel bent en goed kijkt, maak je als eerste de puzzel van je afbeelding af! Zoek de zes...

Keer op Keer Kids

Al van vroeger uit zijn wij beide opgegroeid met (bord)spellen. We vinden het nu allebei nog steeds erg gezellig om...