3 Weken thuis met de kids – We gaan servies beschilderen

24 maart 2020

3 Weken de kinderen thuis, dat is niet niks! In veel gevallen is er vanuit school al het één en ander aan ‘huiswerk’ uitgedeeld en met het heerlijke zonnetje kunnen we natuurlijk buiten ook lekker razen. Verder zullen we onze kinderen de komende tijd toch zelf een beetje moeten vermaken. Tussen het opruimen door kwam ik nog een pakje porselein stiften van Edding tegen die ik vorig jaar eens gekocht had om wat kerstservies te maken. Ik dacht ‘dat is natuurlijk ook een hartstikke leuke knutsel tip voor alle kindjes en andere mama’s’!

Momzilla: ik houd niet van rotzooi in mijn huis >>

DIY Servies beschilderen

Benodigdheden:

-porselein stiften
– servies

En evt:

-carbonpapier

SERVIES BESCHILDEREN MET KINDEREN, diy servies beschilderen

Aan de slag

Zorg er eerst voor dat het servies wat je wilt gaan kleuren schoon en vetvrij is. Als je het lastig vind om zelf wat te kleuren kun je eerst met carbon papier een voorbeeld overtrekken. Druk hierbij iets harder dan je gewend bent want anders is het niet zichtbaar op het servies, daarna kun je met de stiften aan de slag. Ben je niet helemaal tevreden dan kun je dit eventueel met een wattenstaafje corrigeren.

Wanneer je kunstwerk klaar is laat je deze eerst een kwartier aan de lucht drogen. Daarna plaats je het servies in een voorverwarmde oven op 160 graden voor 25 minuten, laat het vervolgens in de oven helemaal afkoelen. Nu is je kunstwerk klaar om te gebruiken en wedden dat je boterhammetje veel lekkerder smaakt van zo’n mooi zelf gemaakt bordje.

De stiften zijn makkelijk te bestellen via internet en een oud bordje of ander soort servies is prima om te gebruiken. Wij zijn benieuwd naar jullie creaties!

Heb je zelf ook een leuk idee om met de kinderen te doen dan willen we dit natuurlijk heel graag van je horen.

Liefs Kim

SERVIES BESCHILDEREN MET KINDEREN, diy servies beschilderen

SERVIES BESCHILDEREN MET KINDEREN, diy servies beschilderen

knutselen met kinderen

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

menstruatie-slips

Getest; Menstruatie slips – Tienermeiden gaan zelfverzekerd de deur uit + kortingscode

Tegenwoordig worden meisjes steeds op jongere leeftijd ongesteld. Waar de gemiddelde tiener in de jaren 1830 op ongeveer hun 17e...
20230917_095708

Mijn beste vriend – de BABY born Beer

BABY born, de Ferrari onder de babypoppen kunnen we wel zeggen. Wanneer je Googelt op babypop is BABY born één...
Ontwerp-zonder-titel-2

Zorgeloos afscheid nemen: overweeg een uitvaartverzekering

Wanneer iemand komt te overlijden, zal er een uitvaart volgen. Het regelen van een uitvaart kan zowel emotioneel als praktisch...