hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs corona uitleggen aan kinderen, hoe leg je uit wat corona is

Published on april 16th, 2020 | by Kim

0

Kinderpraat; over Corona!

Ik denk dat veel ouders nu in hetzelfde schuitje zitten. De (kleine) kinderen allemaal thuis die veel mee krijgen van het hele Corona gebeuren. Natuurlijk komen daar ook de nodige vragen uit voort. Als moeder van drie kids in de leeftijd 2 (die snapt het allemaal niet) 4 en 7 krijg ik vraag na vraag om mijn oren gesmeten. Lastig want ik heb niet op alles altijd een passend antwoord en want hoe leg je een kind in Jip en Janneke taal uit wat Corona is?

Lastig: maatregelen omtrent Corona >>

Corona uitleggen aan kinderen

Wij (mijn partner en ik) willen onze kinderen zeker niet weghouden van al het nieuws in deze wereld maar voor sommige dingen vinden we ze gewoonweg nog te jong. Nieuws over welk gezinsdrama er afgespeeld heeft of welk kindje misbruikt is vinden we niet bepaald iets om op tafel te gooien evenals hoeveel doden er gevallen zijn door het corona virus. Wel praten we over waarom we niet mogen afspreken met andere kindjes, waarom we niet naar opa en oma kunnen, waarom de scholen dicht zijn, waarom alle leuke dingen dicht zijn en waar je corona door kunt krijgen.

We vonden het belangrijk om dit te doen omdat onze middelste inmiddels over Corona praten alsof het een of andere feestdag was. Dat vonden we een beetje raar dus werd het tijd om er even voor te gaan zitten.

Op internet is van alles te vinden over hoe je het met je kinderen kunt bespreken. Tik bijvoorbeeld op google ‘uitleg corona aan kinderen’ in en je komt allerlei filmpjes op Youtube tegen maar ook informatie pagina’s waar je als ouder kunt lezen over het overbrengen naar je kinderen. Ook via het jeugdjournaal krijgen de kinderen een goed beeld over de hele situatie. Ik moet eerlijk bekennen dat we van tevoren eigenlijk nooit het jeugdjournaal keken maar dit is iets wat we er zeker in gaan houden.

Inmiddels weten onze meiden er het hoognodige vanaf en snappen ze ook waarom mama nu even niet werkt en waarom de scholen dicht zijn. Het blijft een lastig iets vooral omdat ik het zelf ook allemaal nog steeds heel onwerkelijk vind.

Hoe hebben jullie aan jullie kinderen uitgelegd wat Corona is en wat het betekent?

Liefs Kim

Tags: , , , , ,
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑