Buiten spelen; hier spelen de kids graag mee

4 maart 2021

De afgelopen weken is het fantastisch weer geweest om lekker buiten te spelen. Eerst bakken sneeuw waarin we heerlijk konden sleeën of sneeuwballengevechten konden houden en het weekend daarop kregen we volle lading zon! Hoe heerlijk is het om zo van verschillende weersomstandigheden te kunnen genieten.

Lekker naar buiten

Nu de kids weer veel buiten zijn word het tijd om het buitenspeelgoed eens goed onder handen te nemen en te kijken wat we eventueel kunnen aanschaffen voor nieuw speel plezier. Zo hebben we onder ander andere een trampoline, rekstokken en een grote schommel in de tuin. Voor de schommel zit ik er aan te denken om daar het rekstokje uit te halen en zo’n heerlijke nest schommel in te hangen.

buiten spelen, buitenspeelgoed, spacescooter

Waar spelen de kids graag mee buiten

Ook spelen de kids graag met stepjes en spacescooters. Deze hebben we al en dus ook niet extra nodig. Rolschaatsen en skeeleren is ook iets wat ze graag doen, dit zijn bijvoorbeeld weer leuke verjaardags cadeau’s wanneer deze te klein geworden zijn. Fietsen doen we als gezin regelmatig een rondje na het eten of in het weekend lekker eropuit. Helaas zijn alle meiden toe aan een nieuwe fiets dus dat word dit jaar een rib uit ons lijf! Deze krijgen ze dan ook alle drie voor de verjaardagen.

Buitenspeelgoed genoeg

Dan is er nog het losse speelgoed. We hebben geen zandbak dus schepjes etc hebben we niet echt nodig maar wat de meiden wel heel leuk vinden is turnen. We gebruiken daar voor zo’n turnmat van de ikea, echt ideaal om buiten neer te gooien. Een paar ballen doen het ook altijd goed, een tennis setje, springtouwen, hoepels. Dat zijn leuke kleine dingen waar ze zich goed mee kunnen vermaken.

En als laatste een bak stoepkrijt en bellenblazen. Daar zijn de meeste kinderen uren zoet mee. Helaas vind ik bellenblaas vaak rotzooi omdat je van die lelijke vlekken in de kleding krijgt maar pas ben ik via instagram geinfluenced en daar kwam ik de bellenblaas spullen van ‘het kleine avontuur’ tegen. Deze hebben bellenblaas sets om giga bellen te maken en deze maken dus geen vlekken in je kleding!! Dikke aanrader voor uren speel plezier.

Hebben jullie nog leuke tips voor buiten speelgoed?

Liefs Kim

buiten spelen, buitenspeelgoed, spacescooter

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
buitenspelen tips buitenspeelgoed speelgoed spelen

Leuk klein buitenspeelgoed voor de zomer.

April doet wat hij wil en nadat we al een heerlijke tijd aan het einde van Maart van mooi weer...
20220205_151750

Review Gps horloges van One2Track + WINACTIE

De kids worden groter en tegenwoordig is onze veilige tuin niet meer de plek waar ze nog willen spelen. Onze...