Bemoei je niet met mij!

26 juni 2018

Zo grappig hoe onze middelste spruit dit regelmatig naar onze oudste roept. Aangezien de oudste nogal van het (mee) moederen is en graag even laat weten dat ze de oudste thuis is, kan de middelste dit weinig waarderen. En zeg nou zelf: jij wilt toch ook niet dat andere zich ongevraagd over of met jou bemoeien. Ik snap dat iedereen altijd het ‘beste’ met me voor heeft maar ik zit er gewoon niet op te wachten dat anderen zich bemoeien met opvoeding en mij of mijn kinderen vertellen wat ze moeten doen.

Bemoeien met opvoeding

Neem nou als voorbeeld; we zitten ’s ochtends vroeg aan ons ontbijt, de meiden zijn een beetje aan het treuzelen. Ik zeg tegen ze ‘eet nou eens een beetje door, zo meteen komen we nog te laat op school’. Vervolgens komt mijn (schoon)moeder binnen die dan ook nog 3 x moet herhalen dat ze door moeten eten. Omdat ze anders niet groot worden, te laat komen of nog tig aantal andere redenen. Waardoor het juist averechts gaat werken bij de meiden en ze nog langer treuzelen. NO EFFECT en zwaar irritant. Nu is dit nog maar een klein voorbeeldje, maar er zijn er genoeg in alle soorten en maten.

Oma bemoeit zich graag met de opvoeding

Wat de meiden ook regelmatig te horen krijgen aan tafel van oma is dat ze de korstjes op moeten eten, terwijl ze die van ons mogen laten liggen!? “Ja maar anders kun je nooit leren fluiten”. Nou en!?! Ik heb liever dat ze hetgeen eten wat ze wél lusten in plaats van dat ze de hele boterham laten liggen.

Maar het is ook regelmatig andersom. Zeggen wij nee, dan zegt iemand anders wel weer ja. Niet om het een of ander maar ik geloof dat wij de ouders zijn en dus bepalen wat er gebeurt en niet jij! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het soms best lastig vond om er iets van te zeggen en de ene gebeurtenis is de andere niet, maar inmiddels zeg ik er gewoon wat van. Tenslotte zijn wij nog altijd de baas in wat er gebeurt als het over onze kinderen gaat.

Lees ook: opvoeden valt niet mee >>
Lees ook: ontaarde ouder >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

bedankt juf, juffenbedankje, juffencadeau,

Bedankt juf voor het fijne schooljaar! Maar wat is een leuk cadeau voor de juf?

Over een aantal weken is het al weer zover: het einde van het schooljaar. En bij het einde van het...
kinder en zwemmen, angst

Ik leg het liefst mijn kind aan de ketting

Hoe heerlijk is het als je nog geen angsten kent en overal maar op af stapt, onderneemt of de uitdaging...
slaapregressie, slecht slapen, kind over naar 1 slaapje

Wat is er aan de hand met mijn meisje?

‘Ja dat is ook niet echt heel slim hè moppie’ hoor ik mezelf zeggen in de auto. Het lijkt erop...