hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs bellenblaas, bellenblaas vlek, hoe krijg je een bellenblaas vlek uit je kleding

Published on april 18th, 2020 | by Kim

0

Het leed dat bellenblaas vlek heet!

We mogen alweer even genieten van het mooie weer en dat wil zeggen dat alle buiten spelletjes en speelgoed weer voor de dag getoverd is. Natuurlijk is er tijdens deze warme dagen niks leuker dan kliederen met water en zand. Zo ook hier, alleen ben ik wel ieder jaar opnieuw angstig voor één ding in het speciaal; De bellenblaas!!

Bellenblaas

Ik denk dat iedere ouder wel eens kennis gemaakt heeft met de bellenblaas, is het niet in je eigen jeugd, dan wel in die van je kind. Super leuk om met zo’n klein flesje in de weer te zijn, liters sop hebben we inmiddels versleten. Van thuis uit werd er nadat het flesje op was zelf een mix van Dreft en water in gegooid en dat voldeed dan weer als nieuw bellenblaas sop.

Nu ik inmiddels zelf mijn wasjes draai en mijn kids regelmatig met een bellenblaas rondlopen zorg ik ervoor dat ze hele oude kleren aanhebben of badkleding. Waarom? Omdat de bellenblaas sop van tegenwoordig (die dus al in het flesje zit wanneer je hem koopt) gigantische bleek vlekken achter laat wanneer je de kleding uitgewassen hebt. Nu blijkt dat er in veel bellenblaas glycerine zit die ervoor zou zorgen dat er vlekken in je kleding ontstaan door een chemische reactie met je wasmiddel. Je ziet het dus pas echt na het wassen!

De vlekken die ontstaan zijn krijg je met geen mogelijkheid meer uit je kleding, super zonde wanneer ze net dat nieuwe jurkje aan hebben gehad. Als je denkt dat er toch sop in de kleding terecht gekomen is spoel dit dan eerst heel goed uit met water alvorens je het in de wasmachine gooit daarna was je het eerst een rondje zonder wasmiddel.

Hoe voorkom je bellenblaas vlekken?

1 Gooi de inhoud van een nieuw potje bellenblaas direct weg en vul het met een eigen sopje.

2 Laat de kinderen badkleding of oude kleding dragen in plaats van die net nieuwe jurk 😉

Zelf bellenblaas sop maken

Om vlekken tegen te gaan maak je op deze manier makkelijk je eigen bellenblaas sop.

100ml afwasmiddel
400ml warm water
2 eetlepels suiker

De bellen kunnen natuurlijk niet op tegen de sop mét glycerine maar alles beter dan je kleding vol vlekken.

Als jullie nog goede tips hebben, zijn deze heel welkom.

Liefs Kim

 
Comments are closed.

Back to Top ↑