hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs Jippe helpt met bakken, bakken met kinderen

Published on mei 17th, 2015 | by redactie

0

Bakken met Jippe

Zelf ben ik een echte thuisbakker. Ik vind het heerlijk om te koken, maar het bakken van taarten en andere lekkernijen zijn toch wel mijn favoriet. Ik heb daar zelfs al verschillende cursussen en workshops in de patisserie gevolgd bij Robert van Beckhoven (bekend onder andere van Heel Holland Bakt en de CupCakeCup). Ik doe het voor de leuk en vind het super om allemaal nieuwe dingen te leren. De laatste tijd bestellen mensen steeds vaker taarten, cupcakes en andere zoetigheden bij mij. Super leuk, mij hoor je niet klagen, want ik vind het erg fijn om creatief bezig te zijn en om mensen blij te maken met kleine kunstwerkjes, wat dat zijn het soms echt wel.

En wat is er nou leuker om samen met je kind creatief met taart bezig te zijn? Jippe zit in een fase dat ze heel veel aan het babbelen is. Vanaf het moment dat ze op staat, totdat ze weer gaat slapen is ze aan het praten. Aan een stuk door. Op dit moment zijn haar favoriete woorden paa(r)d, staa(r)t en taa(r)t. Oke dat paard is te verklaren omdat ze bijna elke week bij opa en oma bij de kinderboerderij een ritje op een paard mag maken. Machtig mooi vindt ze dat. Als ze er op zit, kijkt ze heel serieus, maar als ze er weer af is, heeft ze het alleen maar over het paard. De staart is van het paard natuurlijk en omdat dat heel makkelijk te zeggen is, roept ze ook heel vaak staart. Ze weet precies waar deze zit, want ze doet van al haar pluche dieren altijd de staart omhoog en roept van heel hard ‘Bah!’ Een staart in haar haar, dat wil ze niet, ja voor 10 seconden en dan kijkt ze in de spiegel en weg staart. Daar ga ik me voorlopig niet meer aan waren.

Maar dan de taart. Ze weet gewoon precies wanneer het zo ver is als ik weer een taart ga bakken. Ik zet de oven aan en Jippe komt al springend aan gelopen ‘taart, taart, taart’. Dat betekent vaak dat we iets lekkers samen gaan maken. Soms doen de buurmeisjes ook mee en dan is het een en al gezelligheid aan tafel. Ik zorg dat ik alle spullen op tafel heb en dan gaan we met z’n allen iets maken. Iedereen heeft een taakje. Als ik deeg maak zonder rauw ei, dan mag ze een stukje hebben om te proeven. Dat hoefde ik de eerste keer niet uit te leggen. Ze zag haar buurmeisjes smullen van het koekjesdeeg en ze deed gelijk een stukje in haar mond, ‘mmmmm’ zei ze. Bij de laatste taart zorgde Jippe dat het cakeblik goed werd ingevet. En dat werd grondig gedaan. Samen hebben we naar het beslag gekeken dat werd gemist in de machine en als de taart dan eindelijk in de oven staat, dan gaan we altijd een paar keer kijken hoe de taart er uit ziet. Het allerleukste moment komt natuurlijk als de taart uit de oven komt en we kunnen proeven. Mijn baksels krijgen niet altijd de goedkeuring van haar, maar ze blijft altijd enthousiast: ‘mama, taart, mmmmm’.

Esther

Wil je meer van mijn bakkunsten zien? Kijk dan op mijn Facebookpagina Bakken met Esther >>>

Jippe helpt met bakken, bakken met kinderen

Jippe helpt met bakken, bakken met esther, bakken met kinderen

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑