10x Typisch meidendingen – Uit het leven van een meisjesmama deel 3

10 januari 2021

Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij een derde deel van de reeks ‘uit het leven van een meisjesmama’. Zoals ik al eerder schreef is er genoeg te vertellen over die diva’s en kunnen we nog wel een paar blogjes vullen. Vandaag dus deel 3!

Typisch meidendingen

1. Meiden doen graag dingen samen

Als meisjesmoeder sta je nooit alleen, één voor allen en allen voor één! Meisjes spannen namelijk graag samen want samen ben je sterker..

2. Ga nooit in discussie

Ga nooit in discussie met je dochter, geloof me dat win je niet. Meisjes menen namelijk dat ze altijd gelijk hebben en gaan door tot je als moeder erbij neer valt.

3. Meiden zijn graag de moeder

Met drie meiden in huis meent er altijd wel een dat ze óók een moeder is. Bemoeien over elkaar en bepalen wat wel en niet mag.

4. Kopen, kopen, kopen

Voor meisjes kun je altijd blijven kopen want ze hebben zoveel leuke kleine dingen. Een nagellakje, een stickerboekje, knutselspulletjes, iets met glitter doet het ook altijd goed

5. Meisjes helpen graag

Meisjes houden ervan om je overal mee te helpen, koken, poetsen opruimen voor alles is wel iets leuks te bedenken en ergens toch handig zo’n hulpje.

6. Je huis als gymzaal

Meisjes menen dat alles in je huis valt onder turn attributen. Een koprol op de bank, een handstand tegen de deur, een salto op het bed.

7. Meisjes vergeten niets

Meisjes vergeten nooit niks! Dus beloof niets wat je niet waar kan maken ;P

8. Meisjes overdrijven graag

Ze zeggen vaak ‘overdrijven is een kunst’ Nou meiden zijn er van nature goed in. Mama je hebt echt een heeeeeele dikke kont. Zie je, ik zeg het je, ze overdrijven ;P

9. Meisjes willen dingen net even anders

Ook willen ze altijd het tegenovergestelde van wat wij willen. Draag vandaag eens deze mooie jurk, nee ik wou net een broek aan doen. Dag later; Trek je anders deze gave broek aan? Nee ik wilde al deze jurk aan doen… Dus……

10. Tijdrekken

Voor het slapen gaan kunnen meisjes altijd uren tijd rekken. Even een plasje doen, nog wat water drinken, tikkertje door de slaapkamers, een boekje lezen, nog een boekje lezen, even mijn wondje van drie weken geleden nog insmeren, knuffels tellen en ordenen, pyjama aan want ik heb het koud, nog een plasje doen, papa heeft nog geen kus gehad, oja en de rest ook nog niet, pyjama weer uit want ik heb het zo heet. Je bent zo een uur verder!

Zo dat was hij weer, tot een volgende keer.

Liefs, Kim

 

Herkenbaar voor jou als meisjesmama? Heb je nog meer typisch meidendingen die niet op deze lijst staan? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

LEES OOK:

typisch meidendingen, typisch meisjesgedrag, meidendingen, wat doen meisjes, Meisjesmama, mama van 3 meiden, meidengezin,,  meisjesmama, meisjesmoeder
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

herkenbaar voor meisjesmama, herkenbaar als meisjesmama, mama van 3 meiden, meisjesmoeder

Deze dingen herkent waarschijnlijk bijna iedere meisjesmama

Al eerder schreef ik een blog over de herkenbare dingen voor en over een meisjesmama en omdat we natuurlijk heel...
meisjes mama, meisjesmoeder ,moeder van 3 meisjes, typisch meisjesgedrag, meisjesmamablog, meisjesmoeder, girlslabel

Uit het leven van een meisjes mama

Drama en diva gedrag zijn twee van de vele kernwoorden die hier hun naam eer aan doen.  Een huishouden met...
eerste oorbellen, gaatjes schieten in oren, oorbelletjes meisje

Wanneer krijgt jouw kind haar eerste oorbellen?

Wij vroegen jullie mening via Girlslabel Facebook: wanneer laat je oorbellen schieten bij je kind(eren)? De meningen waren nogal verdeeld en...